Case Study

Team Factors

Zund enlisted our help to relocate their office from St Albans to Letchworth due to their rapid growth in the UK.

 

Their new home required a full Cat A Strip out and refit to meet regulations. Watch our video and read about how we helpfed Zund overcome challenges and create a stunning office space.

Meet Our Client: Team Factors

Team Factors is a business factoring company that has been advising and assisting companies with their finances for over 90 years. They work with a wide range of different companies to help them achieve a reliable cash flow by releasing money tied up in unpaid invoices.

 

Originally based in an old building which is part of the Frogmore Paper Mill complex in Aspley, located in Hemel Hempstead, Hertfordshire, Team Factors had acquired the ground floor space of another mill building in the same complex. Our design and build services were required to bring the building up to the 21st century and reflect their current branding.

purple sofas and plants in waiting area at Team Factors office
An office space with a tall table, high stools and desks in the background with separate offices on the right.
Our Client's Requirement

Our client needed a functional, fresh, and contemporary space suitable for hybrid and office-based working, including a new modern boardroom, private office area, large staff break out area, an open plan office area, hot desk and collaboration spaces, a welcome area, and new furniture throughout.

What Oaktree Delivered

Initially, we stripped out all the existing fittings and infrastructure to have a completely blank canvas to work with. Once the strip-out was complete and the new windows were fitted to keep with the look and feel of the existing listed building, our team started on-site with the fit-out.

 

The electrical team worked closely with the landlord to undertake a complete rewire of the electrical infrastructure, including new distribution boards and lighting throughout. New data and perimeter trunking were installed, with AV points inserted into the new partitioning forthe new TVs.

 

We then installed a mixture of solid and glass partitions to form new areas, incorporating a boardroom, break-out area, and various office spaces.

 

New flooring was laid throughout, comprising of carpeted office areas and vinyl flooring for the breakout space.

 

New furniture, including bench desking, collaboration tables, a boardroom table, operator’s chairs, and soft seating, was provided and positioned by the Oaktree team.

 

We then added the finishing touches, including neon lighting, logo door graphics, and foliage, to further modernise the space.

 

The project was completed on time and within budget. The team settled into their new space quickly and were excited to start their work in their refreshed and modernised environment.

view of new open office area at Team Factors

Ready to Transform Your Workplace?

Get in touch for advice on your project