Case Study

Leading Technology Manufacturer

Zund enlisted our help to relocate their office from St Albans to Letchworth due to their rapid growth in the UK.

 

Their new home required a full Cat A Strip out and refit to meet regulations. Watch our video and read about how we helpfed Zund overcome challenges and create a stunning office space.

Meet Our Client: Leading Technology Developer

Our Client is a leading global developer and manufacturer of high-performance gear and technology for gamers, content creators, and PC enthusiasts.

 

From award-winning PC components and peripherals to premium streaming equipment and smart ambient lighting, they deliver a full ecosystem of products that work together to enable everyone, from casual gamers to committed professionals, to perform at their very best.

 

Their hardware is regularly featured in showcase “dream systems,” and they have earned the adulation and respect of the press, professional gamers and overclockers, high-end system integrators, and PC enthusiasts worldwide by delivering leading-edge technology backed by renowned service and support.

 

They have developed a global operations infrastructure with extensive marketing and distribution channel relationships, and their products are available through leading distributors and retailers in over sixty countries worldwide.

A kitchen area with a lot of seating next to it, separated from the rest of an office by a wooden feature wall.
Looking down a meeting room with a glass wall on the left side.
Our Client's Requirement

As a returning client, we were overjoyed to assist with this client’s office relocation from Wokingham to Winnersh.

 

Expanding their space to 8,000 sq. ft to accommodate their ever-growing team, Winnersh Triangle Business Park was the ideal location with great public transport and road links.

 

The new space required a completely new fit-out, including a kitchen/breakout area, new booth space, meeting rooms and more.

 

The office area, being open plan, required noise reduction strategies to decrease sound travel. The design brief was to create a colourful and welcoming, safe space that did not look or feel clinical.

What Oaktree Delivered

As we only fitted out their previous office space a couple of years ago, our client was keen to reuse furniture and a few décor items, therefore we got to work designing their new space to accommodate these requirements.

 

In the new office, we incorporated enough variety of seating space for staff to take breaks or have informal meetings, as well as providing private Boardrooms for client and staff meetings.

 

Noise reduction was important so we installed a white noise to be played throughout the open-plan space to minimise sound travel.

 

A fresh, bright breakout area was created with feature ceiling baffles and a herringbone flooring design.

 

Upon entering the office we created a modern, eye-catching ‘Mud Room’ for employees and visitors to wash their hands and sanitise. Avoiding the clinical look, we made sure to design a space that was inviting, dark and cosy, and incorporated biophilic features to ensure the space was connected with the outdoors.

 

A handwashing station with lockers, sinks and shelving.

“Just as the first UK lockdown kicked in, in mid-2020, we found ourselves having to move our EMEA head office, based in the UK, to a new location. In the recent past, we had a great end-to-end experience with the Oaktree team. So we had no hesitation at all in selecting them as our lead partners for fitting out our new office building. The Oaktree team took our blank canvas, our needs for a changing working environment, and their knowledge of our culture, to produce some brilliant and innovative designs, suitable for us to work in a dyanamic and secure environment. We had a great dialogue – all done remotely – with the team and they quickly started work on our new offices. The challenges they clearly faced, were extraordinary but they are an extraordinary team. The Oaktree team worked very hard and achieved the handover of the beautifully designed and built offices on time and within budget. These are major achievements. But sometimes, the true test of a team is not just what they achieved, but how they achieved it. The Oaktree team worked very well with us, their client, as you would expect. But after they had left the site, the building receptionists made the specific point of saying to me how much they had appreciated the good manners and great communication of the Oaktree team and, in their words, “they would miss them”. The Oaktree team had made sure that disruption to everyone on site, was kept to an absolute minimum, and had made good friends in the process! I am delighted to recommend the Oaktree team to you.”

Ready to Transform Your Workplace?

Get in touch for advice on your project